Manyas Anadolu İmam Hatip Lisesi

WEB https://manyasihl.meb.k12.tr
Adres : ÇARŞI MAH. CENGİZHAN CAD. NO 11 MANYAS / BALIKESİR
VİZYON : Bulunduğu zeminde hoşgörü ve diyalog perspektifini canlı tutan dini asıl kaynaklarından referans alıp; anlayan ve yorumlayan bütünsel başarının sevgi ekseninde ve hep birlikte çalışmaktan geçeceğine inanarak günümüzde ve gelecekte büyük ve güçlü Türkiye’nin gerçekleşmesi için üstün nitelikli insanlar yetiştirme başarısını sağlamak.
MİSYON : Bilgiyi içselleştirerek kendini geliştirmeye ve erdemli olmaya çaba gösteren bireyler yetiştirerek , eğitimde sürekli kaliteyi artırarak evrensel değerlerde bir eğitim kurumu olmak.
BAŞARILAR :

Yatakhane Koğuşu :2
Öğretim Şekli :Tam örgün eğitim
Saatler : BAŞLAMA:8:30 BİTİŞ:16:20
Yabancı Dil : Arapça, İngilizce
Isınma : Kaloriferli
Servis : TAŞIMALI EĞİTİM
Ulaşım : KARAYOLU HER 30 DK DA ARAÇ VARDIR.
Yerleşim Yeri : ÇARŞI MAHALLESİ
İl /İlçe Merkezine Uzaklık : OKULUMUZ MANYAS İLÇESİ ÇARŞI MAHALLESİNDE OLUP BALIKESİR´E 83 KM UZAKLIKTADIR.
Kontenjan Bilgileri : 102
Taban-Tavan Puan Bilgileri : YBP Taban: 39,92 Tavan: 92,11
Okulun Sınav Başarı Durumu : 2019 İSTATİSTİKLERİNE GÖRE SINAVA GİREN 11 ÖĞRENCİMİZDEN 2 TANESİ 4 YILLIK, 4 TANESİ İKİ YILLIK OLMAK ÜZERE TOPLAM 6 ÖĞRENCİ ÜNİVERSİTEYE YERLEŞMİŞTİR.
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi : %54
Sportif Etkinlikler : Futbol, Futsal, Voleybol, Masa Tenisi, Badminton
Bilimsel Etkinlikler : Tübitak Proje Yarışmaları, Teknofest, Üniversite Gezileri
Proje Çalışmaları :